söndag 21 februari 2016

Nya medlemmar - nya vävar

Får jag presentera två av våra nya medlemmar, Lotta och Annette! Sen har vi fått en Ann-Sofie också men hon var inte i där idag, så henne hoppas jag kunna visa senare. Välkomna alla tre!!! Så sammanlagt är vi nu sju personer i vår vävgrupp, vi känner att det kanske är så många vi ska vara. Då kan vi ha varsin vävstol och en extra där vi kan planera en gemensam väv och eventuellt bjuda in gästvävare till.

Lotta har kommit långt på några gånger

Lotta har ännu inte så mycket erfarenhet av vävning. Hon fick ta hand om den vävstol som vi precis fick, den hade en pådragen mattvarp och var i delar. Så redan efter några gånger har hon lärt sig sätta ihop en vävstol, solva, skeda och idag knyta fram. På så vis kommer hon snabbt igång, varpa och dra på väven kan hon lära sig sedan. Det ska bli en matta med rosengångsbårder har hon tänkt.

Annette klurar vilken trasa hon ska ta härnäst,
vävspännaren åker av och på för att hon ska se!

Annette satte sig i löparväven, hon har vävt på 80-talet men känner sig lite "ringrostig". Hon värmer därför upp genom att väva en löpare till vårt fikabord. Hon fick inspiration till den från en bild i en bok om trasmattor. Det är svarta trasor på sidorna och små bitar av olikfärgade trasor i mitten. Den kommer att bli som en liten karamell på vårt bord!


Annars håller vi på och planerar vår gemensamma plädväv. Inspirationen till den kommer ifrån en plädväv som vi såg på Vävspolen, den grupp som finns på Facebook för vävintresserade. Vi gör förståss vår egen variant av den. Men det bygger på idén att vi har olika grå toner i varpen och varierar olika färger i inslaget.

Det är roligt att planera tillsammans har vi märkt, vi skrattade mycket när vi satt och diskuterade och ritade upp olika förslag till randningar. Alla tyckte förståss att den egna varianten var bäst, men sen lyckades vi kompromissa ihop oss till en variant som vi gillar allihop. Så fungerar demokrati i sann folkbildningsanda! Nu gäller det bara att bestämma sig för vilken färg man ska välja till inslag, det finns ju så många fina färger!4 kommentarer:

 1. Roligt att läsa er blogg. Och under bart att ni fått till ökning. Sju är ett bra antal där kan demokrati råda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunilla! Det är jättekul att bli flera! Tror det blir toppen med att vi kan bjuda in gästvävare till vår vävstuga också! Nya kontakter och inspiration!

   Radera
 2. Så jätteroligt!!! Gläds med dig/er.
  Och vilken dag som helst kommer Solvögat till dig, som inspiration till ändå mer.
  Rätt som det är kommer jag och hälsar på, får jag det?
  Hälsar Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot Solvögat. Visst är du välkommen att hälsa på, hör bara av dig innan så vi är "hemma"!

   Radera